StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Κυριακή

3

Ιανουάριος 2016

0

COMMENTS

Οι φιλίες είναι παντού

Written by , Posted in Comments, ThinkFree

Είμαι λίγο περίεργη (έεεελα; ), αλλά συνάντησα πάλι σε κάποια κείμενα τον όρο “διαδικτυακή φιλία” και μου κάνει κάπως.

Για τη δική μου οπτική γωνία δεν υπάρχει αυτός ο ορισμός.

Γιατί, δηλαδή, να υπάρχει ταμπέλα “διαδικτυακή φιλία” και να μην υπάρχει και “τηλεφωνική φιλία” ή “φιλία αλληλογραφίας”;

Γιατί το μέσο να γίνεται προσδιοριστικό της αληθινής και πραγματικής ανθρώπινης σχέσης;

To μέσο φέρνει πιο κοντά τις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων. Δεν είναι ο λόγος που δημιουργεί τη σχέση.

Αποτάσσομαι (φτου-φτου!), λοιπόν, αυτόν τον όρο γιατί μέσω του διαδικτύου, έχω κάνει μερικές από τις καλύτερες, πιο ουσιαστικές, καρδιακές και δυνατές φιλίες της ζωής μου.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους με τους οποίους έχουμε γίνει συγγενείς καρδιάς, έχω έρθει πιο κοντά σε φίλους παιδικούς με τους οποίους είχαμε χαθεί και συνεχίσαμε από το σημείο που είχαμε μείνει και τόσα άλλα.

Οι φίλοι μου έχουν μυαλό, ψυχή και μεγάλη καρδιά και οι λέξεις, οι εικόνες, τα video είναι η ποικιλόμορφη επικοινωνία μας.

Όταν βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο θα γίνουμε μια μεγάλη σφιχτή αγκαλιά και θα μετουσιώσουμε τη φιλία που κρατά ζεστή και θα μοιραστούμε περισσότερα σε λιγότερο χρόνο, γιατί σίγουρα η προσωπική επαφή κερδίζει σε χρόνο και αμεσότητα.

Κανείς δεν είπε, ότι η προσωπική επαφή δεν έχει δύναμη.

Δεν είναι όμως η αιτία, που μια φιλία γίνεται βαθιά και ουσιαστική.

Δεν στηρίζεται εκεί η “ποιότητα” μιας σχέσης (για να χρησιμοποιήσω καταχρηστικά τον όρο).

Μπορεί να έχεις κάποιον δίπλα σου, να μιλάτε και να τον κοιτάς στα μάτια, αλλά να μην συναντιούνται οι σκέψεις σας και τα συναισθήματά σας.

Δεν είναι απαραίτητο, ότι περνάει το μήνυμα από τον έναν στον άλλο και μ’αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται κατ’εμέ, ότι το μέσο δεν είναι το πρόβλημα.

Είναι ο αποδέκτης. Ή ο αποστολέας.

Η φιλία είναι φιλία.

Είναι σύνδεση στην επικοινωνία.

Η καρδιά σου δίπλα στην καρδιά του άλλου.

Το μυαλό σου δίπλα στο μυαλό του.

Οι στιγμές σου που γίνονται και δικές του, όταν τις μοιράζεσαι.

Mε κάποιους ανθρώπους μπορεί να μην συναντιέσαι από κοντά συχνά κι όμως όταν βρίσκεστε, είναι σαν να έχετε συναντηθεί την προηγούμενη μέρα.

Που η αλήθεια είναι, ότι έχετε συναντηθεί. Στο διαδίκτυο. 🙂

Μην ψάχνετε να δώσετε “ταμπέλες” στις φιλίες.

Ζήστε τες.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

 

Στο κλείσιμο της χρονιάς μια φίλη που έχει γίνει πια συγγενής καρδιάς μέσα από το διαδίκτυο, η Πέπη Νικολοπούλου, με ταξίδεψε με τις ερωτήσεις της και μου έδωσε την ευκαιρία να περιγράψω μια εικόνα από το δικό μου παραμύθι, τις ευχές μου για το 2016, παιδικές αναμνήσεις και να μιλήσω για τις ΕΥ ΠΟ και ΛΥ ΠΟ στιγμές της χρονιάς που έφυγε. ( Ευχές για το 2016 – Ιωάννα, Κική και Κατερίνα)

Κι όταν νιώθεις άνετα στο σπίτι της φίλης σου, χαλαρώνεις, αφήνεσαι κι απαντάς τις ερωτήσεις απολαμβάνοντας την φιλοξενία στο υπέροχο Alice On Board

(Ευχαριστώ πολύ, φιλενάδα! 🙂 )

 

Image by Goodreads