StatusUPdate.gr

What's on my mind (?)

Τρίτη

1

Σεπτέμβριος 2015

2

COMMENTS

Μην έρθεις στο Κουφονήσι τον Αύγουστο – Εύα Σιαμπανοπούλου

Written by , Posted in Check In, Guest Stars, Timeline

Υπάρχει μία γλυκιά διαστροφή σ´ αυτούς που αρχίζουν να ψάχνουν τον καλοκαιρινό προορισμό της επόμενης χρονιάς γύρω στην τρίτη ημέρα των διακοπών τους.

Κάποτε ο ψυχαναγκασμός τους μου τσάκιζε τα τσάκρα ένα ένα.

Τους αγαπώ πλέον και τους παρατηρώ με συμπάθεια.

Εμένα μου παίρνει 5 μέρες ν αλλάξω παραλία κι αυτοί έχουν επιστρέψει, έχουν δουλέψει ένα χρόνο κι έχουν μπει στη ρουλέτα που γυρίζει την Ελλάδα για να βρουν που θα τους κάτσει η μπίλια το επόμενο καλοκαίρι.

Τους αφιερώνω το παρακάτω κείμενο προτείνοντας να εξαιρέσουν το Κουφονήσι από τις διακοπές τους του χρόνου:

Τα τελευταία χρόνια έρχομαι στο Κουφονήσι τον Αύγουστο.

Ξεκίνησα με 3 μέρες, την επόμενη χρονιά έγιναν 7 μετά 10 και 17.

Εύχομαι κάποια στιγμή να μείνω ολόκληρο μήνα.

Την πρώτη φορά ήρθα από Νάξο με μια τσάντα θαλάσσης ένα παρεό μια πετσέτα για το παιδί κι ένα καφτάνι. Μείναμε 3 μέρες σ ένα σπιτάκι που το ερωτεύτηκα.

Η αγάπη μου για τα υπόλοιπα νησιά εξανεμίστηκε, μίκρυνε τόσο πολύ που έτρεξε σε κάποια σκοτεινή γωνιά να κρυφτεί από ντροπή.

Κάθε χρόνο ακούω διάφορα για το Κουφονήσι τον Αύγουστο.
“Πως έχει γίνει έτσι αυτό το νησί που ήταν παράδεισος;”
“Έλεος πια με τους Ιταλούς!”
“Παλιά δεν έβλεπες ούτε ένα αυτοκίνητο, τώρα έχει γεμίσει τζιπ”
“Στο Πορί δε μπορείς να βρεις μια γωνιά ν απλώσεις πετσέτα”

Είναι αλήθεια όλα αυτά.

Στο επιβεβαιώνω ώστε να μη σου μένει καμία αμφιβολία.

Δεν είναι καλό να έρθεις στο Κουφονήσι τον Αύγουστο.

Στο λέω εγώ που το αγαπώ για να σε προστατεύσω.

Μην έρθεις στο Κουφονήσι αν λατρεύεις τους χίπστερ.

17 μέρες στο νησί ξεκουράστηκε το μάτι μας από τους τόνους της νεοελληνικής τρίχας. Καθαρές φάτσες, ήρεμα χαρακτηριστικά, όλη η ανεπιτήδευτη ιταλική φινέτσα να διαψεύδει τόσο ηχηρά το παραπλανητικό “ούνα φάτσα ούνα ράτσα”. Στη βαβούρα μοιάζουμε μόνο, απλά η δική τους είναι λίγο πιο τραγουδιστή.

Προς Θεού, μη σου περάσει απ το μυαλό ότι δεν αγαπάω τη ράτσα μας. Αγαπάω λίγο περίεργα απλώς.

Μην έρθεις στο Κουφονήσι αν είσαι λάτρης των σπορ, εξτρίμ και μη εκτός ίσως της χάθα γιόγκα.

Συμβαίνουν κι αυτά:
3 το μεσημέρι στην Ιταλίδα που σφύζει από ραστώνη και ηρεμία σκάει κι ένα ζευγάρι φωσφοριζέ γυαλιστερό, μόλις βγήκε απ το γυμναστήριο, αντίντασνάικφράνκλινμάρσαλόλαμαζί, η χαρά του branding, σιξπακ, 0%λιπαρά με όλο τον εξοπλισμό επαγγελματία δύτη και ρακέτας και τακ τουκ τακ τουκ τακ τουκ τακ τουκ….
Έκατσαν ακριβώς όσο χρειάζεται να τους δουν όλοι -δεν είναι και μεγάλη παραλία- έκαναν βουτιά κατηγορίας ολυμπιακών αγώνων κι έφυγαν ευτυχώς πριν πονέσουν τα μάτια μας από το πολύ “σώματι υγιεί”.

Μην έρθεις στο Κουφονήσι to see and to be seen. Θα μπερδευτείς όπως αυτοί:
Το ίδιο βράδυ στο στενό με τα ρακόμελα το προηγούμενο ζευγάρι, βραδινό αρωματισμένο.

Αυτή ντυμένη Ζίνα δε γουόριορ πρίνσες (σοβαρά τώρα αυτά τα σανδάλια αν δεν είσαι κομπάρσα στο got γιατί..;), επαγγελματικό μακιγιάζ και χτένισμα.

Αυτός ντυμένος Κεν (της Μπάρμπι) με 50 αποχρώσεις ροζ-μωβ πόλο, σηκωμένο γιακά και ασορτί πουλοβεράκι ριγμένο “ατημέλητα” στον ώμο γιατί εξάλλου έχει και μισό μποφώρ στο Κουφονήσι αυτή τη βραδιά μπορεί να το χρειαστεί.  Έκαναν 4 φορές πάνω κάτω το στενό, τους πήρε δεν τους πήρε 20 λεπτά, έκατσαν για κοκτέηλ, βυθίστηκαν στο facebook και δεν καταλάβαμε πότε έκαναν log out…

 

Είναι γεγονός ότι το Κουφονήσι περνάει τη φάση του. Δεν ανησυχώ.

Το έπαθε και η Φολέγανδρος πριν κάποια χρόνια.

Την εβδομάδα του 15Αύγουστου βλέπαμε 12ποντα ασορτί με McQueen clutches να ψάχνουν τραπεζάκι στην Αστάρτη (κλαίω..).

Πέρασαν κάποια καλοκαίρια έτσι και ηρέμησε λίγο το νησί, έκαναν οι ντόπιοι τουρίστες τον ταξιδιωτικό τους προσανατολισμό πιο σωστά.

Πάλι θες κράτηση στο Eva’s garden αλλά αυτό είναι φυσικό τον Αύγουστο.

Μέχρι να του περάσει η φάση του εγώ θα συνεχίσω να πηγαίνω. Θα συνεχίσω να στριμώχνω το παρεό μου στο Πορί και να χαζεύω το κορίτσι που περπατάει μέσα στη θάλασσα και διαβάζει το βιβλίο του.

Θα συνεχίσω να τρώω καρπάτσιο χταπόδι και σαλάτα με νούντλς και τζίντζερ στο Καλόφεγγο κι ας γκρινιάζουν μερικοί ”τι δουλειά έχει το γκουρμέ στο Κουφονήσι;” λες κι επειδή είμαστε Έλληνες πρέπει να χορταίνουμε μόνο με προκάτ χωριάτικη και καρπούζι.

Θα συνεχίσω να τη βγάζω το βράδυ στο πεζούλι της εκκλησίας με ρακόμελο στο χέρι, που κάθε Αύγουστο για 2 εβδομάδες η Σεμίνα τραγουδάει ρεμπέτικα κι αν κλείσεις τα μάτια νομίζεις ότι θα δεις τη Ρόζα Εσκενάζυ.

Τ’ απογεύματα ως τη δύση θα περπατάω μέχρι τον Παριανό και θα χαζεύω τη θέα, ή θα χαζεύω στο μπαλκόνι και θα μετράω τις βάρκες στο λιμάνι.
Κουνιούνται, σε περίπτωση που αναρωτιέσαι…

Πι.Ες.  Μην έρθεις στο Κουφονήσι τον Αύγουστο δεν έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες που να τρέχεις;
Πι.Ες.2  Μην έρθεις στο Κουφονήσι τον Αύγουστο, δεν έχει ούτε μισό resort. Που θα βρεις δωμάτιο; θα κλείσεις απ’ το Μάρτιο; Αποκλείεται. Άρα..;
Πι.Ες.3  Μην έρθεις στο Κουφονήσι τον Αύγουστο. Έχει μόνο ένα άφτερκλαμπομπουζουκομπάρ που παίζει μέχρι το πρωί Χαριτοδιπλωμένο, Πασχάλη και Μπίγαλη
Πι.Ες.4  Μην έρθεις στο Κουφονήσι τον Αύγουστο αν αγαπημένα σου νησιά είναι η Νάξος, η Μήλος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα, η Ρόδος, και η Αγγλία
Πι.Ες.5  Σου λέω για τον Αύγουστο γιατί τότε πάω εγώ. Ιούνιο Ιούλιο κάνε ότι θες..

_________________________________________________________________________

Ευα Σιαμπανοπούλου

Εύα Σιαμπανοπούλου – Bio

To καλύτερο σύντομο bio που θα μπορούσα να πω για μένα το έχω ήδη στο blog μου goneismecolikous.wordpress.com και είναι το εξής:

Προφανώς δεν είμαι η super μαμά. Αλλά μπορώ να αλλάξω πάνα στις 5 το πρωί, σε 26 δευτερόλεπτα, με φωτάκι νυχτός ενώ ο Billy the kid κοιμάται μπρούμυτα…

Αυτό είναι τεράστια αλήθεια διότι με είχα χρονομετρήσει αλλά το παιδί μου πια είναι 5 χρονών, δε φοράει πάνα τα τελευταία 3 χρόνια οπότε είμαι λίγο απροπόνητη..

Επειδή δε μπορούσα να συντάξω κάτι τόσο καλό ξανά μια και η έμπνευσή μου για το blog με έχει εγκαταλείψει, ζήτησα από τη φίλη και γνωστή ‘’mompreneure’’ του singleparent.gr Κυριακή Χαριτάκη να μου γράψει κάτι σύντομο και μου έγραψε αυτό:

Ξανθιά αλλά έξυπνη.

Μαμά που βγαίνει για ποτό και αδύνατη που τρώει γλυκά.

Όλες οι γυναίκες με ζηλεύουν.

Μη μου μοιασεις, αλίμονό σου!

Προφανώς και δεν είμαι αδύνατη που τρώει γλυκά. Καμία που τρώει γλυκά δεν είναι αδύνατη κι αυτές που λένε ότι τρώνε αλλά δεν παχαίνουν λένε ψέμματα.

Επίσης επειδή μου είπαν ότι πρέπει σε κάθε μίνι bio να έχεις κι ένα σοβαρό moto tag line, δεν έχω καλύτερο από αυτό του αμίμητου Τομ Ρόμπινς:

‘’Minds were made for blowing’’

(*εεεε..;;)